Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Commissie Jeugd, Welzijn, Cultuur en Sport

donderdag 16 mei 2024

10:00 - 23:00
Locatie

Stadhuis Raadszaal, Stadhuisbrug 1

Voorzitter
Voorzitter commissie
Toelichting

Uitnodiging voor de openbare vergadering van de Commissie Jeugd, Welzijn, Cultuur en Sport , die wordt gehouden op 16 mei 2024. Op de agenda is indicatief de behandeltijd opgenomen. De leden van het college zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de behandeling van de onderwerpen die betrekking hebben op hun portefeuille.

Agenda documenten

Agendapunten

  1. 1
    Opening
  2. 2
    Vaststellen van de agenda van 16 mei 2024
  3. 3

    Volgt 25 april. 


    Deze punten worden alleen procedureel behandeld. De leden van de commissie bespreken of, op welke wijze en voor hoe lang zij deze raadsvoorstellen en onderwerpen willen bespreken. Na vaststelling van dit behandeladvies, wordt het stuk voor een volgende vergadering geagendeerd.

  4. 3.1
    Agenderingen ter plaatse op basis van de lijst ingekomen raadsbrieven
  5. 4

    Volgt 25 april.

  6. 5

    Volgt 25 april.

  7. 6

    Volgt 25 april.

  8. 7

    Wethouder: Streefland, beleidsterrein: Erfgoed
    Indicatieve behandeltijd: 60 minuten


    Geagendeerd door Ralph Peters (D66), Margreet Ramaker (VVD), Bert van Steeg (CDA), Pepijn Zwanenberg (GroenLinks), Beau Nederhand (Volt) en Romi Leever (PvdA)


    De agenderende fracties bespreken graag de gevolgen die het toevoegen van jong erfgoed heeft voor onze gemeente. Zij gaan graag met elkaar en het college in gesprek over de financiële impact van dit besluit, de betekenis voor verduurzaming en verdere stedelijke ontwikkeling door het toevoegen van jong erfgoed aan de erfgoedlijst.

  9. 8

    Wethouder: Oosters, beleidsterrein: Sport
    Indicatieve behandeltijd: 120 minuten


    Geagendeerd door Bert van Steeg (CDA), Nadia Stylianou (D66), Jelle Vintges (VVD), Titus Stam (PvdA), Ruben Snijder (Student & Starter), Melody Deldjou Fard (GroenLinks), Xenia Minnaert (Partij voor de Dieren), Oumar Barry (EenUtrecht), Rik van der Graaf (ChristenUnie) en Beau Nederhand (Volt)


    Op basis van de scenario’s voor de sportparken Overvecht en Zuilen (Brief 12 april 2024), de brief over de wijziging van het afwegingskader en de toekenning van een kunstgrasveld aan sportpark De Dreef (brief 3 april) en de informatie uit de bijeenkomst in april willen de fracties in debat over de invulling van de sportparken in de genoemde wijken. Daarbij willen zij stilstaan bij de gemaakte afwegingen en keuzes die zijn gemaakt en de gevolgen die deze hebben voor sportend Utrecht. Deze fracties willen in het bijzonder stilstaan bij de situatie op sportpark Overvecht-Noord en de oplossing die wordt geboden om de betrokken verenigingen daar een beter perspectief te bieden op de toekomst.

  10. 9

    Wethouders: Oosters, beleidsterrein: Cultuur
    Indicatieve behandeltijd: 90 minuten


    Het raadsvoorstel vraagt de raad te besluiten over een afwijkende afschrijvingstermijn voor cultuurcluster Berlijnplein. In de raadsbrief informeren we de raad over het instellen van een nadere regel om een vierde hoofdhuurder te kunnen selecteren en over de voortgang Voorlopig Ontwerp inclusief en het meegeven van wensen en bedenkingen daarover, in reactie op motie 81 (Raad geeft wensen en bedenkingen mee voor culturele voorziening Berlijnplein).

  11. 10

    Wethouder: Streefland, beleidsterrein: Asiel en Integratie
    Indicatieve behandeltijd: 120 minuten


    Geagendeerd door Beau Nederhand (Volt), Venita Dada-Anthonij (D66), Titus Stam (PvdA), Bert van Steeg (CDA), Tess Meerding (VVD), Oumar Barry (EenUtrecht), Noura Oul Fakir (BIJ1), Louise de Vries (Partij voor de Dieren), Nando Temming (Stadsbelang Utrecht), Tabasum Westra - van Til (ChristenUnie) en Melody Deldjou Fard (GroenLinks)


    De agenderende fracties willen een breder debat voeren over het aantal opvangplekken voor vluchtelingen in de stad en over de brief over de sluiting van de HUB.
    Bovengenoemde fracties willen daarnaast graag met de wethouder in gesprek over deze onwenselijke situatie en praten over mogelijke oplossingen om een langdurige of een toekomstige sluiting te voorkomen.


    Hierbij willen de fracties zich o.a. richten op de rol van de landelijke overheid, de maatregelen die kunnen voorkomen dat zij die niet voor oorlog vluchten de HUB als optie voor onderdak gebruiken, het tegengaan van het waterbedeffect op andere opvanglocaties in de stad en de verhouding en verschillen in aanpak tussen het opvangen van Oekraïense vluchtelingen en vluchtelingen uit andere landen van herkomst.

  12. 11

    Wethouder: Streefland, beleidsterrein: Asiel en Integratie
    Indicatieve behandeltijd: 60 minuten


    Geagendeerd door Beau Nederhand (Volt), Venita Dada-Anthonij (D66), Titus Stam (PvdA), Bert van Steeg (CDA), Tess Meerding (VVD), Oumar Barry (EenUtrecht), Tabasum Westra - van Til (ChristenUnie) en Melody Deldjou Fard (GroenLinks)


    De agenderende fracties willen met elkaar en de wethouder in debat over de raadsbrief en monitoring inburgering 2024. Het doel van de agenderende fracties is de wethouder bevragen over de monitoring, dit in relatie tot de spreidingswet.