- Locatie
Stadhuishal
- Voorzitter
- Voorzitter commissie
- Toelichting
-
Uitnodiging voor de openbare vergadering van de Commissie Jeugd, Welzijn, Cultuur en Sport , die wordt gehouden op 3 april 2025. Op de agenda is indicatief de behandeltijd opgenomen. De leden van het college zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de behandeling van de onderwerpen die betrekking hebben op hun portefeuille.
- Agenda documenten
Agendapunten
-
1Opening
-
2Vaststellen van de agenda van 3 april 2025
-
3
Deze punten worden alleen procedureel behandeld. De leden van de commissie bespreken of, op welke wijze en voor hoe lang zij deze raadsvoorstellen en onderwerpen willen bespreken. Na vaststelling van dit behandeladvies, wordt het stuk voor een volgende vergadering geagendeerd.
Bijlagen
-
3.1
Bijlagen
-
4
Ter vaststelling.
Conceptverslagen bijeenkomst commissie Jeugd, Welzijn, Cultuur en Sport 6 maart 2025
Bijlagen
-
5
Ter vaststelling.
Bijlagen
-
6
Geen.
-
7
Wethouder: De Vries, beleidsterrein: Jeugd en Jeugdzorg
Indicatieve behandeltijd: 30 minuten
De Verordening wijzigt geregeld. Dit is midden 2025 nodig om een aantal redenen:
- Vanwege recente jurisprudentie (rechtszaken).
- De VNG heeft een nieuwe modelverordening jeugdhulp gepubliceerd.
- Vanuit de Taskforce hervormingen is er een verkenning gedaan naar een efficiëntere inrichting van vervoer van jeugdigen naar jeugdhulp. Ook kan de rechtsbescherming van jeugdigen en ouders wat vervoer betreft worden verbeterd.Bijlagen
-
8
Wethouder: Voortman, beleidsterrein: WMO en Welzijn
Indicatieve behandeltijd: 120 minuten
Geagendeerd door Gert Dijkstra (EenUtrecht) en Beau Nederhand (Volt)
De agenderende fracties willen met elkaar en de wethouder in debat over de toekomst van de subsidieregel Sociale Prestaties en Dag Ondersteuning (SPDO). Dit mede naar aanleiding van de beantwoording van schriftelijke vragen (SV 2024 nr. 165) en de discussie rondom de bezuiniging van 10% op SPDO (vanaf 2026), zoals goedgekeurd in de Voorjaarsnota 2024.
Het gaat ons om o.a. de volgende vragen:
1. Kan de gemeente verantwoord bezuinigen zonder een serieuze evaluatie en/of tevredenheidsonderzoek onder deelnemers?
2. Hoe kan intervisie en/of een toezichtsorgaan helpen in het beter zicht krijgen (als Raad) op de effectiviteit en efficiëntie van de SPDO inzet?
3. Wat als blijkt dat de voorgestelde medefinanciering en efficiëntie niet is te realiseren (t.b.v. de 10% bezuiniging), wat is dan het plan B van het college?
4. Hoe belangrijk is het om zicht te hebben op de werkelijke vraag/behoefte van de doelgroep naar SPDO-voorzieningen?Bijlagen