- Locatie
Stadhuis Raadszaal, Stadhuisbrug 1
- Voorzitter
- Voorzitter commissie
- Eind
- vrijdag 28 maart 2025 13:31
- Toelichting
-
Uitnodiging voor de openbare vergadering van de commissie Ruimtelijke Ordening en Grondzaken, die wordt gehouden op 3 april 2024. Op de agenda is indicatief de behandeltijd opgenomen. De leden van het college zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de behandeling van de onderwerpen die betrekking hebben op hun portefeuille.
- Agenda documenten
Agendapunten
-
1Opening
-
2Vaststellen van de agenda van 3 april 2025
-
3
Deze punten worden alleen procedureel behandeld. De leden van de commissie bespreken of, op welke wijze en voor hoe lang zij deze raadsvoorstellen en onderwerpen willen bespreken. Na vaststelling van dit behandeladvies, wordt het stuk voor een volgende vergadering geagendeerd.
Bijlagen
-
3.1
Bijlagen
-
3.2
Bijlagen
-
3.3
Bijlagen
-
3.4
Tevens bijgevoegd:
- Ombudsbrief maart 2025
- Afschrift toezichtbrief IBT omgevingsrecht Utrecht 2023-2024
Bijlagen
-
4
Ter vaststelling:
- Conceptverslag commissie Ruimtelijke Ordening en Grondzaken 6 maart 2025 .
- Conceptverslag commissie Ruimtelijke Ordening en Grondzaken 13 maart 2025.
Bijlagen
-
5
Ter vaststelling:
- Lijst aangenomen moties commissie Ruimtelijke Ordening en Grondzaken 3 april 2025.
- Lijst toezeggingen en moties commissie Ruimtelijke Ordening en Grondzaken 3 april 2025.
Bijlagen
-
6
Ingekomen stukken
Ingekomen stuk:
1. Onze kinderen in de dieselstank Peuterspeelzaal 't Leeuwtje, waarom geen laadpaal gebruiken?
Het ingekomen stuk staat voor leden, conform AVG, in iBabs achter een slotje.
Bijlagen
-
7
Dit voorstel is reeds behandeld in de raadsvergadering van 27 maart jl. en komt daarom te vervallen.
Wethouder: Eerenberg, Beleidsterrein: Ruimtelijke Ordening
Indicatieve behandeltijd: 15 minuten
De raad wordt voorgesteld een nieuwe Coördinatieverordening vast te stellen.
Hiermee wordt het weer mogelijk gemaakt diverse procedures in het omgevingsrecht gelijktijdig te doorlopen. Hierdoor ontstaat efficiency en tempo in procedures.
De gemeente Utrecht kende als eerder een Coördinatieverordening met dezelfde strekking. Deze verordening uit 2009 kan echter niet meer gebruikt worden in verband met op 1 januari 2024 inwerking getreden Omgevingswet.Bijlagen
-
8
Wethouder: Eerenberg, Beleidsterrein: Ruimtelijke Ordening
Indicatieve behandeltijd: 45 minuten
Voor Papendorp- Noord heeft de raad eerder een Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE, februari 2022) en een bestemmingsplan (april 2024) vastgesteld. In het SPvE is vastgelegd dat er voor het gebied een beeldkwaliteitsplan wordt opgesteld. Een beeldkwaliteitsplan beschrijft de gewenste beeldkwaliteit van de bebouwing en de buitenruimte en bevat toetsbare criteria.
Voor het gebied, nu Papendorp De Taats genoemd, heeft het college een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Het college stelt de raad voor dit plan vast te stellen en ten behoeve van Papendorp wijzigingen aan te brengen in de Welstandsnota.
Bijlagen
-
9
Wethouder: Eerenberg, Beleidsterrein: Ruimtelijke Ordening
Indicatieve behandeltijd: 150 minuten
In maart 2023 heeft de gemeenteraad aanvullende afspraken (“oplegger”) vastgesteld die behoren bij de Ruimtelijke Strategie Utrecht 2040 (RSU2040). In dit laatste document wordt op hoofdlijnen een keuze gemaakt voor de ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente tot 2040 als onderdeel van de Omgevingsvisie Utrecht. Voorzien wordt onder andere in een grote groei van aantallen woningen, verdichting van de stad en het mee laten groeien van het voorzieningenniveau in de stad.
In de aanvullende afspraken is vastgelegd dat wordt gewerkt aan een kwaliteitsimpuls voor de bestaande delen én voor nieuwe delen van de stad. Om aan dit laatste uitvoering te geven heeft het college een Visie stedenbouw opgesteld met als doel sturing te geven op kwaliteit en leefbaarheid. De visie zou na vaststelling door de gemeenteraad gelden als uitgangspunt voor de ruimtelijke ontwikkeling in met name de wijziging van het gemeente-brede Omgevingsplan.
Het college stelt de raad voor de visie vast te stellen en de Hoogbouwvisie 2005 in te trekken, omdat in de nieuwe visie ook uitgangspunten voor hoogbouw zijn opgenomen.
Bijlagen