- Locatie
Raadzaal
- Voorzitter
- Voorzitter Commissie
- Toelichting
-
Uitnodiging voor de openbare vergadering van de commissie Stad en Ruimte, locatie Stadhuis, die wordt gehouden op:
- dinsdagmiddag 16 juni 14.00 tot 17.55 uur; voorzitter: mevr. Ferket
- dinsdagavond 16 juni 20.00 tot 23.00 uur; voorzitter: mevr. Bas
- donderdagochtend 18 juni 10.00 to 12.30 uur; voorzitter: mevr. Bouazani
- donderdagmiddag 18 juni 14.00 tot 17.45 uur; voorzitter: dhr.Van Schie
- donderdagavond 18 juni 20.00 tot 23.20 uur; voorzitter: mevr. Ferket - Agenda documenten
Agendapunten
-
1
Bijlagen
-
2
Ieder jaar presenteert het college een voorjaarsnota, waarin ze het financiële beeld actualiseren. De voorstellen zijn de basis voor de Programmabegroting 2016. In de Voorjaarsnota 2015 zit ook de Eerste Bestuursrapportage 2015. In de Eerste Bestuursrapportage rapporteert het college over de uitvoering van de programma’s en investeringsprojecten en doen ze bijsturingsvoorstellen. De Bestuursrapportage gaat over de eerste drie maanden van het begrotingsjaar.
Bijlagen
-
3
Met de Jaarstukken legt het college verantwoording af aan de gemeenteraad over het gevoerde beleid. Het college laat zien wat er in 2014 bereikt is, wat daarvoor gedaan is en wat dat heeft gekost.
De Jaarstukken 2014 bestaan uit het jaarverslag en de jaarrekening. Bij het maken van de jaarstukken volgt het college de instructies van het Besluit Begroting en Verantwoording Provincies en Gemeenten en de financiële verordeningen.Bijlagen
-
4
In de resultaatsbestemming wordt voorgesteld hoe het resultaat over 2014 wordt verwerkt. Er worden per programma voorstellen gedaan voor stortingen en onttrekkingen in de programmareserves. Daarnaast wordt voorgesteld welk middelen via de algemene dekkingsreserve worden overgeheveld naar 2015. De resultaatbestemming hoort bij de jaarstukken 2014.
Bijlagen
-
5
Het Meerjaren Perspectief Stedelijke Ontwikkeling (MPSO) is een uitbreiding van het bestaande Meerjaren Perspectief Grondexploitaties (MPG). In 2014 is in het kader van de Ruimtelijke Keten een stap gezet in de uniformering en werkwijze van de verantwoording van de verschillende grondexploitatieprojecten (Leidsche Rijn, Stationsgebied en Binnenstedelijke Projecten). In dit Meerjaren Perspectief Stedelijke Ontwikkeling is niet alleen informatie te vinden over de effecten van de jaarlijkse actualisatie en stand van zaken van de verschillende grondexploitatie-projecten, maar ook over andere ruimtelijke ontwikkelingsprojecten in de stad.
Bijlagen
-
6
Bureau NegenTien is het aanspreekpunt voor alle fysiek ruimtelijke opgaven in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. De gebiedssturing van REO en de projectsturing van Projectbureau Leidsche Rijn zijn hiermee gecombineerd in één organisatie. Het uitgangspunt is een constructieve samenwerking met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties en de vertaling naar concrete opgaven, acties en planning. Op deze manier wordt resultaatgericht invulling gegeven aan het reguliere programma en nieuwe initiatieven zonder de ontwikkelingen in de samenleving uit het oog te verliezen.
Bureau NegenTien is in september 2014 gestart. In het Meerjarenperspectief Stedelijke Ontwikkeling wordt gerapporteerd over de doelstellingen, stand van zaken gemeentelijke projecten en particuliere initiatieven en grondexploitatieprojecten Leidsche Rijn, Oudenrijn West, Kern Vleuten, Hart van de Meern en Gemeentewerf Vleuten.Bijlagen
-
7
Op grond van de beleids-en beheerscyclus legt het college ieder jaar de bestuursrapportage Stationsgebied voor aan de raad, waarin opgenomen de geactualiseerde grondexploitatie. De bestuursrapportage is vanaf dit jaar onderdeel van het Meerjarenperspectief Stedelijke Ontwikkeling en heeft om die reden een andere naam gekregen. Op aanbeveling van de Rekenkamer wordt de rapportage aangeboden met een raadsvoorstel met daarin de inhoudelijke beslispunten (de inhoudelijke afwijkingen van het kader).
Bijlagen
-
8
In het Meerjaren Perspectief Utrechts Vastgoed (MPUV) legt het college verantwoording af over het gevoerde vastgoedbeleid in het afgelopen boekjaar. Het MPUV kijkt ook vooruit naar de financiële positie van de vastgoedportefeuille voor de middellange en lange termijn. Het MPUV brengt transparant en systematisch de vastgoedportefeuille in beeld en wordt gemaakt in de planning- en
controlcyclus van de gemeente Utrecht.Bijlagen
-
9
Het MPB wordt jaarlijks opgesteld en geeft een overzicht van de voortgang en de financiële stand van zaken van de uitvoering van dit programma. Het meerjarenprogramma Bereikbaarheid loopt tot en met 2033.
Daarnaast staat de Meerjaren Parkeerexploitatie in het MPB beschreven.
Het programma Bereikbaarheid bevat maatregelen en projecten die met verkeer en vervoer te maken hebben, zoals aanleggen van fietspaden, van busbanen, integrale herinrichtingen, verkeers- en mobiliteitsmanagement, bouw van fietsenstallingen, verkeersveiligheidsmaatregelen, maatregelen voor duurzaam goederen vervoer en schoonvervoer en doelgroepgerichte projecten gericht op stimuleren duurzame mobiliteit. De projecten uit het programma bereikbaarheid dragen bij aan de bereikbaarheid, de leefbaarheid, de verkeersveiligheid en aan de kwaliteit van de
openbare ruimte (de doelen van UAB).Bijlagen
-
9.a
Bijlagen
-
9.b
Bijlagen
-
9.c
Bijlagen
-
9.d
Bijlagen
-
9.e
Bijlagen
-
9.f
Bijlagen
-
10
De gemeente Utrecht heeft een groot vermogen geïnvesteerd in kapitaalgoederen in de vorm van onder andere wegen, openbare verlichting, groen, speelvoorzieningen, sportvoorzieningen, gemeentelijke gebouwen en onderwijsgebouwen. Het onderhoud is van groot belang voor het zo goed mogelijk functioneren van de gemeente op het terrein van veiligheid, vervoer, recreatie, onderwijs en verrichtingen van overige gemeentelijke diensten.
Er wordt al vele jaren aan beheer gedaan en er zijn de nodige instrumenten, zoals beheersystemen, beschikbaar om de beheertaak te ondersteunen en om goede financiële ramingen te maken. In de nota Onderhoud Kapitaalgoederen Openbare Ruimte (Buiten gewoon op orde) wordt uiteen gezet hoe het beheer vorm krijgt.Bijlagen