- Locatie
Stadhuis, zie per bijeenkomst welke zaal
- Agenda documenten
Agendapunten
-
1.1
Tijdstip: 19.30 -21.30 uur
Locatie: Stadhuis, Trouwzaal
Beleidsveld: Openbare orde en veiligheid/ portefeuille burgemeester van Zanen
Werkvorm: gesprek raadsleden met betrokken genodigden (experts en meepraters)
Deze bijeenkomst wordt of gestreamd of er wordt een verslag van gemaakt.
Agenderenden: Lars Roodenburg (D66), Heleen de Boer (GroenLinks), Mahmut Sungur (DENK), Rachel Streefland ( ChristenUnie), fractie Stadsbelang Utrecht, Bülent Işik ( PvdA), Queeny Rajkowski (VVD),Henk vanDeún (PVV), fractie CDA en Eva oosters (Student en Starter)
Motivering agendering:
D66 heeft bij de bespreking destijds van de APV aangegeven het artikel over ondermijning los te willen bespreken bij het uitvoeringsprogramma van het IVP. Door het college is toegezegd meer toelichting te geven op mogelijke waarborgen en controle en de praktijk in andere steden alvorens dit artikel definitief in te voeren.
De agenderende fracties hebben de voornoemde toelichting nog onvoldoende terug gezien en vanuit de agenderende fracties is aangegeven dat men graag een nadere toelichting wenst en spreken wil over:
- de bevoegdheden van de burgemeester in het kader van het IVP en wel specifiek van het zgn. ondermijningsartikel* in de aan te passen APV,
- de mogelijkheden die raad zou kunnen krijgen om aan een handrem te trekken. Denk b.v. aan:
> een procedure als ‘wensen en bedenkingen’ meegeven,
> de mogelijkheid tot het organiseren van een RIB om de getroffenen door het besluit te horen of:
> een commissie stiekem (of geheime commissievergadering). - Verder vragen de agenderende fracties zich af welk toetsingskader de burgemeester wil hanteren bij toepassing van dit instrument en hoe hij daarover rapporteert aan de raad.
-Wat zou de controlerende positie van de raad evt. betekenen in de context van een latere rechtelijke weging/ - Verder liggen de vragen voor als ‘Waar dit artikel ons bij gaat helpen?’, en ‘Welk probleem het oplost in juridische en praktische zin?’
- De agenderende fracties vragen zich ook af welke juridische wegen ondernemers kunnen bewandelen als zij het niet eens zijn met een besluit.
- Bovendien vragen de agenderende fracties zich af of het aanwijzingsbesluit dat de burgemeester maakt voor onbepaalde tijd geldt, en op basis van welke criteria er wordt gekozen voor brancheniveau, pandniveau of gebiedsniveau.
Bijlagen
-
1.2
Bijlagen
-
1.3
Bijlagen
-
2.1
Tijdstip: 19.30 -21.00 uur
Locatie: Stadhuis, Hal
Beleidsveld: Wonen/ portefeuille wethouder Diepeveen
Werkvorm: Gesprek tussen raadsleden en genodigden, technisch karakter, geen meepraters
Deze bijeenkomst wordt of gestreamd of er wordt een verslag van gemaakt.
Agenderenden: Bülent Isik (PvdA), Hind Dekker (D66), Floor de Koning (GroenLinks)
Motivering agendering:
Naar aanleiding van verontrustende geluiden over aanvraag/afhandeling medische urgentie bij woningtoewijzing en de persberichten over de moeite die sommige rolstoelgebruikers hebben om aan een geschikte woning te komen, willen de agenderende fracties nader geïnformeerd worden over de taken die Het vierde huis in opdracht van de gemeente uitvoert om mensen met een medische beperking aan een geschikte woning te helpen. Welke rol heeft Het vierde huis, welke informatie hebben zij beschikbaar over het aantal aanvragen voor medische urgentie, over rolstoelgeschikte woningen, hoe verloopt het proces van matching tussen vraag en aanbod, wat zijn de weigeringsgronden, etc.
Ook willen de agenderende fracties graag horen welke voorstellen de SOLGU heeft om de matching tussen vraag en aanbod van geschikte woningen te verbeteren.
Daarnaast horen de agenderende fracties graag van de corporaties welke mogelijkheden zij hebben en benutten om mensen met een medische beperking snel aan een geschikte woning te helpen. En horen zij graag de ervaringen van begeleiders bij buurtteams/de Tussenvoorziening.Bijlagen
-
3
Wat: Dialoogbijeenkomst op uitnodiging van Samen Veilig Midden-Nederland
Tijdstip: 20.00 - 22.00 uur
Waar: Tiberdreef 8
SAVE Midden-Nederland heeft de woordvoerders jeugd en jeugdzorg uitgenodigd voor een dialoogbijeenkomst waarbij medewerkers van de organisatie zullen vertellen over hun dagelijks werk. Daarna hebben raadsleden de gelegenheid om met de directie van SAVE Midden-Nederland het gesprek aan te gaan over de Rode Draden en hoe deze zich verhouden tot de Voortgangsrapportage Veranderagenda.