Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Commissie Stad en Ruimte

donderdag 19 januari 2017

11:30 - 15:50
Locatie

Raadzaal

Voorzitter
Voorzitter Commissie
Toelichting

Uitnodiging voor de openbare vergadering van de commissie Stad en Ruimte, die wordt gehouden op:
- donderdagochtend 19 januari 2017 van 11.30-12.50 uur
- donderdagmiddag 19 januari 2017 van 13.30-15.50 uur
- Voor donderdagavond 19 januari 2017 van 20.00 tot 23.20 uur is een aparte agenda aangemaakt.
- donderdagavond 19 januari 2017 van 20.00-22.50 uur

Agenda documenten

Agendapunten

  1. 1
    Opening en mededelingen
  2. 2
    Vaststellen agenda en inventarisatie te bespreken agendapunten
  3. 4
    Ingekomen stukken
  4. 6

    11.35-12.20 uur
    Het doel van het bestemmingsplan is met de bouw van maximaal 62 woningen de afronding van de 2e fase van het winkelcentrum planologisch-juridisch mogelijk te maken

  5. 7

    12.20 -12.50 uur
    Geagendeerd door mevrouw Freytag, Student&Starter
    Student & Starter is blij dat er aandacht is voor het meest historisch en centrale plein in de stad, en is van mening dat het Domplein een plek is waar levendigheid thuishoort. Het plein wordt nu enkel door ruimtelijke ingrepen een impuls gegeven, terwijl er meer manieren zijn te bedenken om het plein tot een fijne, levendige plek te maken (exposities, foodtrucks, terrasjes etc.). De fractie bespreekt graag met de wethouder en andere fracties wat de mogelijkheden zijn om het Domplein tot een levendige, fijne verblijfsplek te maken. Doel: extra inzet op levendigheid op het Domplein.

  6. 8

    13.35-14.20 uur
    Het voorliggende bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van 15 nieuwe woningen, de uitbreiding van het winkelcentrum en de herinrichting van de openbare ruimte mogelijk.

  7. 9

    14.20 -15.05 uur
    Geagendeerd door Thijs Weistra, GroenLinks, Matthijs Sienot, D66, Eva van Esch, PvdD en Bülent Isik, PvdA.
    In de commissie willen de fracties met de wethouder over de uitkomsten van de werkbijeenkomst van 1 december 2016 spreken. Daarnaast missen de partijen in de raadsbrief een duidelijke reactie op de oproep om alsnog zoveel mogelijk zonnepanelen te plaatsen, met een langere terugverdientijd of een andere financiering. Daarover willen de fracties graag met de wethouder in gesprek.

  8. 10

    15.05 -15.50 uur Geagendeerd door Maarten Koning, D66, Pepijn Zwanenberg, GroenLinks, Bert-Jan Brussaard, CDA en Bülent Isik, PvdA. D66, GroenLinks en CDA zijn blij met de informatie van het college over de structuurvisie en de milieueffectrapportage Merwedekanaalzone, die op 5/12 aan de raad werd gestuurd. Bij zo'n groot en langdurig project vinden wij het belangrijk dat we actief geïnformeerd worden en dat er vroegtijdig kaders gesteld kunnen worden zodat de structuurvisie breed gedragen kan worden. Daarom agenderen wij de raadsbrief graag voor een commissiedebat. N.a.v. dit debat volgen er mogelijk voorstellen om richting te geven aan de structuurvisie en om op voorhand om de informatie te kunnen vragen die de raad nodig heeft om een goed besluit te kunnen nemen. Dit alles met het doel om sneller over te kunnen gaan tot het vaststellen van de structuurvisie en de ontwikkeling van het gebied. D66 wil in dit debat met name aandacht vragen voor groene- en infrastructuren, voor duurzaamheid, voor parkeren, voor de ontwikkelstrategie en voor de aansluiting van het water op de nieuwe multifunctionele wijk.
    GroenLinks wil daarnaast aandacht voor diversiteit in wonen en in bouwen. Daarbij valt te denken aan bouwen voor verschillende inkomensgroepen, leefstijlen, samenlevingsvormen, en aan mogelijkheden voor experimenteel bouwen.
    CDA wil aanvullend hierop aandacht voor de bouwhoogten en de mogelijke keuze voor een extra brug over het Merwedekanaal.
    PvdA: Hoe wil het college bij z’n langdurige gebiedsontwikkeling nieuwe duurzaamheidsontwikkelingen tussentijds meenemen.
    Wat is de ruimte die het college geeft bij de verdere ontwikkeling van het gebied zowel aan de zittende, nieuwe bewoners en marktpartijen die een bepaalde manier maatschappelijke meerwaarde in het gebied willen realiseren.