Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadsinformatiebijeenkomst

dinsdag 14 mei 2024

19:30 - 22:00
Locatie

Stadhuis

Voorzitter
Per bijeenkomst is een raadslid gespreksleider
Agenda documenten

Agendapunten

 1. 1

  Tijd: 19.30 - 20.30 uur
  Locatie: oude Stadhuis
  Beleidsveld: Milieu en Emissieloos vervoer, Mobiliteit / Wethouder: Eva Oosters en Lot van Hooijdonk


  Agendeerders: Jantine Zwinkels (CDA)


  Motivatie:
  Het CDA wil graag een Raadsinformatiebijeenkomst organiseren om de resultaten van het onderzoeksrapport te bespreken met bewoners, het onderzoeksbureau en andere relevante organisaties/personen. Het onderwerp leeft namelijk enorm, met name op een aantal plekken waar veel overlast in de vorm van trillingen wordt ervaren. Graag gaan wij samen met experts en bewoners op zoek naar oplossingen die de leefbaarheid ten goede komen.

 2. 2

  Tijd: 19.30 - 20.30 uur
  Locatie: oude Stadhuis
  Beleidsveld: Volksgezondheid / Wethouder: Eelco Eerenberg


  Agendeerders: Ilse Raaijmakers (PvdA), Ruud Maas (Volt), Maartje Vermeulen (GroenLinks), Bert van Steeg (CDA), Margreet Ramaker (VVD), Victor Paalman (Horizon), Nadia Stylianou (D66)


  Motivatie:
  Op Kanaleneiland bestaan zorgen over de toekomst van huisartsenzorg in de wijk. Bewoners en huisartsen hebben de noodklok geluid. Vanwege een (oplopend) tekort aan huisartsen, een gebrek aan geschikte huisvesting en toenemende druk op de eerstelijnszorg staat voldoende en goede eerstelijnszorg onder druk. We gaan graag in gesprek hoe we kunnen zorgen dat goede huisartszorg voor iedereen toegankelijk is en blijft.
  De raadsleden willen van aanwezigen horen welke zorgen er momenteel zijn en wat zij zien als duurzame oplossingen om goede huisartsenzorg in de toekomst te garanderen.

 3. 3

  Tijd: 20.30 - 21.30 uur
  Locatie: oude Stadhuis
  Beleidsveld: Energie en Klimaat / Wethouder: Lot van Hooijdonk


  Agendeerders: Jelle Vingtes (VVD), Joachim Cornielje (PvdA), Annemarijn Oudejans (Student & Starter)


  Motivatie:
  Naar aanleiding van de recente brief over het verzoek tot samenwerking met Eneco en de ontwikkelingen rondom een mogelijk gemeentelijk warmtebedrijf hadden de fracties van de VVD, Partij van de Arbeid en Student & Starter behoefte aan een Raadsinformatiebijeenkomst. Hierbij willen we een inventarisatie van de huidige samenwerking met Eneco, de betaalbaarheid van stadswarmte voor Utrechters, en de mogelijkheden voor een gemeentelijk stadswarmtebedrijf.


  Een beter beeld krijgen hoe de gemeentelijke samenwerking met Eneco op dit moment is vormgegeven en hoe we die in de toekomst voor ons zien.


  Hoe verloopt de samenwerking met Eneco op dit moment?
  In hoeverre garanderen de huidige ACM richtlijnen de betaalbaarheid van stadswarmte?
  Hoe ziet de gemeente de samenwerking in de toekomst voor zich?
  Wat zijn de mogelijkheden voor een gemeentelijk stadswarmtebedrijf?

 4. 4

  Tijd: 20.30 - 22.00 uur
  Locatie: oude Stadhuis
  Beleidsveld: Evenementen / Wethouder: Eva Oosters  Agendeerders:
  Dirk-Jan van Vliet (D66), Mariam Al-Saqaff (VVD), Mahaar Fattal (GroenLinks), Annemarijn Oudejans (Student & Starter), Stefan Gaillard (Stadsbelang Utrecht), Linda Bode (Volt), Maarten van Heuven (Partij voor de Dieren), Mohamed Talhaoui (PvdA), Jantine Zwinkels (CDA)  Motivatie:
  Naar aanleiding van het raadsvoorstel over de locatieprofielen, willen de fracties graag in gesprek over de aangekondigde wijzigingen. De agenderende fracties willen zich laten informeren door verschillende betrokkenen over de inhoud van het voorstel, het proces rondom vergunningen en over de overwegingen voor het wel of niet organiseren van festivals in de verschillende seizoenen, gevolgen voor de ecologie en omgang met geluid.


  In gesprek gaan met festivalorganisatoren, beleidsadviseurs van de gemeente, inwoners van Utrecht en milieuorganisaties over wat zij vinden van de inhoud van het raadsvoorstel, de raadsbrief en het proces van vergunningverlening bij evenementen.