Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadsinformatiebijeenkomst

dinsdag 8 maart 2022

19:30 - 21:00
Locatie

Digitaal

Agenda documenten

Agendapunten

  1. Datum: 8 maart
    Tijd: 19.30 - 21.00 uur
    Digitale bijeenkomst.
    De raadsleden willen tijdens deze bijeenkomst in gesprek met de stad en diverse organisaties om te horen wat nodig is om in Utrecht de rechten en positie van meiden en vrouwen meer op de agenda te krijgen en verder te versterken. Ook willen de raadsleden het onderwerp gendersensitief beleid op de agenda zetten en er meer over horen.
    Globaal Programma:
    1. Lezing Artia, Kennis instituut vrouwen emancipatie
    2.Talkshow met de stad
    3.Rondetafelgesprekken over diverse thema's
    4.Plenaire terugkoppeling
    5.Reflectieronde en afsluiting


    Agenderenden: Melody Deldjou Fard (GroenLinks), Mo Saiah (D66), Janneke Admiraal (CU), Esma kendir (S&S), Bert van Steeg (CDA) en Hester Assen (PvdA)
    Motivatie:
    Vrouwen worden door een aantal factoren belemmerd in hun keuzevrijheid en gelijkwaardigheid. Door zaken als seksueel geweld, ongelijkheid in de verdeling van zorg en arbeid, ongelijkheid op de arbeidsmarkt, discriminatie en seksisme, straatintimidatie, dragen van religieuze kleding, en ga zo maar door. Er is in 2021 een debat geweest i.h.k. van Rechten en positie meiden en vrouwen in Utrecht. Daar is aangekaart dat de raad graag een gesprek wil organiseren met de stad en met de organisaties.
    Wat is in Utrecht nodig om de rechten en positie van meiden en vrouwen meer op de agenda te krijgen, en verder te verstreken? De fracties willen in gesprek met de stad en diverse organisaties om te horen wat nodig is om in Utrecht rechten en positie van meiden en vrouwen te versterken. Ook willen de fracties het onderwerp gendersensitief beleid lokaal op de agenda zetten en meer over horen. In navolging van deze bijeenkomst willen de fracties politieke wending geven aan de bevindingen. Dat kan zijn via een debat agenderen of schriftelijke vragen.
    Ook willen de fracties de bevindingen en informatie dat wordt opgehaald vanuit de stad meenemen naar toekomstige debatten. Om zodoende onder andere gendersensitief beleid maken te bevorderen en de positie van meiden en vrouwen te versterken.