Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadsinformatiebijeenkomst

dinsdag 5 september 2023

19:30 - 22:30
Locatie

Stadhuis

Voorzitter
Per bijeenkomst is een raadslid gespreksleider
Agenda documenten

Agendapunten

 1. 1

  Waar: Stadhuis, Stadhuisbrug 1
  Tijdstip: 19:30 - 21.00 uur
  Beleidsterrein: Openbare Ruimte / Wethouder Schilderman
  Raadsinformatiebijeenkomst: raadsleden gaan in gesprek met experts, ambtenaren en andere betrokkenen.


  Nadia Stylianou (D66), Titus Stam (PvdA), Bert van Steeg /Jantine Zwinkels (CDA), Rob van den Enk (Student & Starter), Fred Dekkers (GroenLinks), Marijn de Pagter (VVD), Charlotte Passier (Volt), Saskia Oskam (Partij voor de Dieren), Kirsten Alblas (ChristenUnie), Mirac Usta (DENK)


  In september zal er een commissiedebat plaatsvinden over de visie stadswater. Deze visie gaat over het gebruik van stadwater. Daarnaast heeft Utrecht heeft doelstellingen voor haar waterkwaliteit (Kaderrichtlijn Water). De waterkwaliteit wordt onder andere beïnvloed door het gebruik van het water. Nu is onvoldoende inzichtelijk wat het effect van recreatie op de ecologie in de Utrechtse wateren is. Dit valt onder het Programma Water en Riolering en niet binnen de visie stadswater. Daarom laten raadsleden zich graag informeren over de verschillende vormen van recreatie en de impact op de natuur. 


  Het doel is om meerdere standpunten ten aanzien van recreatie op het water op te halen. Zo hebben de raadsleden een scherper beeld wat de keuzes zijn bij de behandeling van de visie stadswater met de bijbehorende impact op de waterkwaliteit en natuur.